Moderna Museet i Malmö

Vi har många bra museer här i Sverige. Dessa har olika inriktningar, till exempel brukshistoria, konsthistoria, modern konst, arkitektur, fotografi, sport med mera. I våra storstäder finns det flera olika museer. I Malmö kan du till exempel välja mellan Teknikens och sjöfartens hus, Malmöhus slott, Malmö konstmuseum och Moderna Museet. Det sista exemplet är ett av stadens nyare museum. Här kan du ta del av modernistisk och samtida konst från såväl Sverige som andra delar av världen. På museet finns det både permanenta och tillfälliga utställningar som både barn och vuxna kan ta del av.

Moderna Museets utställningar

Moderna Museet finns på två ställen i Sverige; Stockholm och Malmö. Moderna Museet i Malmö är beläget i John Smedbergs elektricitetsverk, som byggdes 1901. Här visas främst konst från det tidiga 1900-talet och fram till idag. Museet har både en egen samling och hyr in konstverk till tillfälliga utställningar. du kan t.ex. se Malmö FF:s konst på Moderna museet under hösten 2016. Andra utställningar som pågår just nu och ett tag framöver är “Francesca Woodman: Om att vara en ängel” bestående av fotografier av denna framstående fotograf, samt “Acclimatize” en annan pågående utställning, som i själva verket består av en webbplats.

Moderna Museet för alla åldrar

Utställningarna som nämndes ovan riktar sig i första hand mot en lite äldre publik. Ett museibesök är dock ett perfekt tillfälle för barn att lära sig om konst, historia och vår samtid. På Moderna Museet i Malmö finns det flera saker att göra för hela familjen. Det finns en familjeverkstad där du själv kan skapa konst. Det anordnas också familjevisningar, skolvisningar och till och med babyvisningar på museet. Här kan såväl barn som vuxna ta del av pedagogiska material för att lära sig mer om ett specifikt ämne inom den moderna konsten. Du kan besöka deras hemsida för att läsa mer om detta!

pulse