Konstutställning för amatörer

Tycker du om att skapa och börjar bli riktigt nöjd med dina alster? Även om du bara har konst som hobby kan det faktiskt vara ett riktigt lyft för kreativiteten att ställa ut. Du får då dels ta del av andras tankar kring det du skapar, och du kan dessutom ha tur och kanske få sälja något verk. Du kan gå tillväga på lite olika sätt för att delta i en konstutställning trots att du är amatör. I den här texten ska vi tala lite om hur du kan göra om du är sugen på att ställa ut.

Konstförening som stöd

Om det känns lite läskigt att ordna utställning helt själv så kan du kontakta någon av de konstföreningar för amatörer som finns runt om i landet. De brukar ofta ordna egna utställningar där många olika konstnärer får chans att ställa ut. En förening kan också på många andra sätt vara bra att vara med i om du är seriös med ditt skapande och vill komma vidare. När amatörer ställer ut konst kan det visas många olika stilar och du kan få massor av inspiration och nya idéer till ditt eget skapande. Du får ofta också mycket stöttning och konstruktiv kritik från dina nya vänner.

Utställning på egen hand

Om du vill ordna en egen utställning finns det också flera olika sätt du kan göra det på. Som ett första steg kan du arrangera en i ditt hem och bjuda in vänner och bekanta. Du får då en känsla och inblick i hur det är att ställa ut. Om du vill nå ut till fler med din konst kan du kontakta caféer och restauranger och höra om de vill hänga din konst på sina väggar. Det är ett bra sätt att synas på om du inte vill ordna en riktigt utställning på en gång. Du kan naturligtvis också hyra en lokal och ställa ut din konst där.

pulse